We explore opportunities

17.11.2017 - Ruotsalaiset rakennusalan toimijat toivovat suomalaisia yrityksiä enemmän lahden toiselle puolelle

Ruotsissa lahden toisella puolella on ongelmana tällä hetkellä julkisissa rakennuskohteissa, että toimijoiden on vaikea saada tarjouspyyntöjä sisälle. Tämän vuoksi hinnat ovat alkaneet Ruotsissa nousemaan. Tarjouksia toimijat saavat yhtä-kahta sisälle, joskus ei ollenkaan. Joskus hinta on myös yksinkertaisesti niin korkea, ettei projektia voida toteuttaa.

Ruotsalaiset toimijat halusivatkin jalkautua tänne puolelle lahtea ja olivat Viexpon vieraana alueella. Heillä on tiedossa, että täällä on hyviä yrityksiä, joilla olisi annettavaa myös Ruotsin puolelle. Kaksikielisyys toimii suurena etuna. Viexpo järjesti B2B-tilaisuudet sekä Vaasassa että Kokkolassa ja yrityksiä paikalle tuli Suomesta 24.

Ruotsalaiset toimijat haluavat aktivoida suomalaisia yrityksiä jalkauttamaan toimintaansa myös Ruotsin puolelle. Ruotsissa tullaan rakentamaan ja remontoimaan tulevina vuosina paljon ja markkinat ovatkin jo ylikuumentuneet. Seuraavat vuodet tulevat olemaan todella hyvää aikaa perustaa Ruotsiin rakennusalan toimintaa.

Suomalaisia yrityksiä Ruotsin mahdollisuudet kiinnostivat ja jatkumoa näille ensimmäisille tapaamiselle on tulossa. Yhtenä toimintana aloitetaan yritysten verkottaminen yhteen. Ruotsin puolelle on järjesteillä myös bisnesmatka, missä tapaamme ruotsalaisia potentiaalisia yhteistyökumppaneita yritysten tarpeiden mukaan. Yhtenä osa-alueena nousi palautteissa myös koulutuksen tarve esille, erityisesti liittyen Ruotsin rakennusalan säädöksiin ja lakeihin. Tätä koulutusta pyritään myös tuomaan alueelle.

Jos haluat mukaan tähän rakennusalan verkostoon, ota yhteyttä Viexpolla

Maarit Mäkelä
050-3737 044
maarit.makela(at)viexpo.fi